Monday, November 14, 2011

Μια της Ubi,δυο της Ubi...

Η σημερινή προσθήκη στο αρχείο της Trollemaida θα είναι μικρή, λιτή και απέριττη. Το έναυσμα για να γράψουμε ότι θα διαβάσετε παρακάτω μας το έδωσε η μια και μοναδική Ubisoft. Όχι πως δεν την έχουμε μάθει βέβαια, με αυτά που λέει τελευταία (βλ. υποστήριξη του WiiU πριν καλά καλά μάθουμε τι σχήμα θα έχει.) άλλα κάποια πράγματα ξεπερνάνε κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια της βλακείας.

Τι είπε λοιπόν η αξιαγάπητη Ubisoft? Ότι εάν τα ματάκια μας θέλουν να δουν την συνέχεια του Beyond Good & Evil,θα πρέπει πρώτα να τους στάξουμε χρήμα για το καινούργιο Rayman Origins(πηγή). Να δουν καλές πωλήσεις βρε παιδί μου για να μπουν λεφτά στα ταμεία τους.


Εδώ λοιπόν τα αλάνια της Ubisoft έπεσαν σε 2 ΤΕΡΑΣΤΙΑ φάουλ. Το πρώτο από αυτά είναι ότι σχεδόν δυο βδομάδες πριν βγει το,όπως φαίνεται,καλό Rayman Origins απαξιώνουν τον τίτλο λέγοντας έμμεσα ότι “Κοιτάξτε. Δεν πολυβλέπω να πουλάει άρα κόλλα από δίπλα ένα γλυκάκι μήπως και μαζέψουμε λίγο κόσμο”. Το παιχνίδι από αυτά που έχουμε δει φαίνεται πολύ όμορφο. Κακή αντιμετώπιση σε δικό τους τίτλο.

Το δεύτερο, και σημαντικότερο, φάουλ όμως είναι άλλο. Ubisoft. Ξέρουμε ότι για να φτιαχτεί ένα παιχνίδι χρειάζονται λεφτά. Ξέρουμε, ότι όσο περισσότεροι αγοράζουν τα παιχνίδια σας τόσα περισσότερα λεφτά θα μαζέψετε και έτσι τόσες περισσότερες είναι οι πιθανότητες να βγάλετε ένα καινούργιο καλό παιχνίδι. Το Just Dance 9 για παράδειγμα ή έναν τίτλο προς τιμήν κάποιου διάσημου καλλιτέχνη ενάμιση χρόνο μετά τον θάνατο του… εχμ… Άκου όμως πως έχουν τα πράγματα, Ubi. Τέτοιου είδους δηλώσεις τις κρατάς για τον εαυτό σου. Εάν βγουν παραέξω ακούγεται σαν εκβιασμός. Δεν είναι καλό για το image σου (ω Θεέ!), πώς να στο πώ...Είναι σαν να βγει ένας developer που βγάζει δισεκατομμύρια με κάθε νέο του παιχνίδι και να λέει ότι δεν τον νοιάζουν τα λεφτά. Κάπως έτσι.

Κοίτα λοιπόν να σοβαρευτείς λιγάκι γιατί έχεις γίνει κοτζάμ ΓΑΙΔΑΡΑ και μυαλό δεν έχεις βάλει.

2 comments:

  1. 'Eτσι πείτε τα !!! Μπράβο ρε Τρολλεμαϊδα !!!

    ReplyDelete
  2. Βασικά με τόσα που βγάζει από τα JD και τα AC θα έπρεπε να ακούγαμε σχέδια για BG&E3. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία

    ReplyDelete