Wednesday, December 7, 2011

Ταξίδι στο Nέο Kόσμο : xbox720

Ο αρχαίος Έλληνας ιστορικός Ξενοφώντας περιγράφει στο έργο του Κύρου Ανάβασις την αποτυχημένη εκστρατεία των αρχαίων ημών προγόνων κατά των Περσών. Όταν τους πήραν στο κυνήγι για να τους βιάσουν έτρεχαν να βρουν θάλασσα , γιατί οι Πέρσες ως γνωστόν δεν ήξεραν κολύμπι. Μόλις βρήκαν την Μαύρη Θάλασσα αναφώνησαν “ θάλαττα θάλαττα ! “ . Αυτό είπα και εγώ όταν είδα τις ακτές της North Carolina καθώς έτρεχα να ξεφύγω από τους δεκάδες πράκτορες της Microsoft. Ας πούμε ότι κάτι πήγε στραβά με την συμφωνία. Η συμφωνία ήταν ξεκάθαρη αλλά την έπαθα σαν πρωτάρης. Θα μου έδειχναν το νέο μισοτελειωμένο xbox720 ή xbox loop , θα με κρατούσαν όμηρο 3 μήνες για να βεβαιωθούν ότι δεν θα διαρρεύσει τίποτα και μετά η Trollemaida θα είχε μια άλλη σπουδαία αποκλειστικότητα στα χέρια της. Είδατε λοιπόν πόσο εύκολα ένα επαγγελματικό ταξίδι ρουτίνας μπορεί να μετατραπεί σε κόλαση ; Γιατί άλλωστε πιστεύατε ότι έλειπα τόσο καιρό από την αρθρογραφία της Trollemaida ;
Λοιπόν στο θέμα μας τώρα. Έφτασα στο αεροδρόμιο φορώντας χαβανέζικο πουκάμισο. Εκεί με περίμενε ένας τύπος με κουστούμι. Μέσα από το κουστούμι φορούσε μια μπλούζα M$ We <3 kinect. Με οδήγησε στο ΙΧ του. Μου έδεσε τα μάτια με ένα φουξ μαντίλι. Μετά από μια ώρα διαδρομής φτάσαμε στην βάση τους. Με καλωσόρισαν. Είδα το τούμπανο που ακούει στο όνομα xbox loop. To είχαν σε ένα πράσινο - λαχανί case για μικρά PC. Προφανώς το κουτί δεν είναι ακόμα έτοιμο. Όπως επίσης και το χειριστήριο. Όταν το άνοιξαν εμφανίστηκε το logo των windows 8 αλλά με πληροφόρησαν πως θα είναι μια light έκδοση παρόμοια με αυτήν τον tablet-PC και όχι αυτήν των PC. Περίπου 8 φορές πιο δυνατό θα είναι το hardware , τουλάχιστον έτσι μου υποσχέθηκε ο υπεύθυνος εκεί ( ονόματα απαγορεύονται σε τέτοιες επαγγελματικές δραστηρίοτητες ) ενώ ταυτόχρονα η τιμή θα κυμαίνεται κάπου στα 400 $. Όχι και άσχημα. Το τροφοδοτικό δεν μοιάζει πλέον με τούβλο άλλα είναι βαμμένο κεραμιδί και θυμίζει ... κεραμίδι. Φυσικά δεν ξέρω αν ήταν κάποιο inside joke ή αν θα παραμείνει έτσι ο σχεδιασμός του τροφοδοτικού. Το περίεργο στο κουτί ήταν ένα kinect κατά κάποιο τρόπο ενσωματωμένο σαν dvd-rom. Όταν τους ρώτησα όμως , τι θα γίνει αν θέλουμε να τοποθετήσουμε το νέο xbox στο ψυγείο μας για να μην κάψει φλάτζες το καλοκαίρι ή στο ενυδρείο με baby oil για ντεκόρ , ο υπεύθυνος έξυσε για μερικά δευτερόλεπτα το αραιό από τρίχες κεφάλι του και φώναξε “ Jim tell the boss we have a problem with kinect “ . Να λοιπόν που κάναμε και ένα καλό. Αν το νέο xbox δεν έχει ενσωματωμένο kinect , τουλάχιστον στο φθηνό μοντέλο , θα ξέρετε ποιον να κατηγορήσετε.


Ύστερα με οδήγησαν στην βίλα που θα έμενα τους 3 μήνες . Μετά από μια εβδομάδα όμως τα πράγματα στράβωσαν . Δεν άντεξα άλλο το υπερπολυτελές κελί μου. Με τάιζαν μόνο φτερούγες κοτόπουλου με σος μπάρμπεκιου. Το έγραφε άλλωστε στο συμβόλαιο αλλά στα μικρά γράμματα. Δεν άντεξα άλλο. Ο γαστρεντερικός μου σωλήνας λύγισε. Απέδρασα λοιπόν. Άρχισα να τρέχω. Ένας δε από τους υπεύθυνους ασφαλείας θεώρησε σκόπιμο να μου πετάξει το burger που μασουλούσε το οποίο με βρήκε στο κεφάλι. Θαρρείς και αυτό θα με σταματούσε. Δυστυχώς μέσα στην αγωνιά μου δεν μπόρεσα να προσδιορίσω αν τελικά ήταν από τα Wendy's ή από τα Burger King. Τα υπόλοιπα σας είναι γνωστά , ακολούθησε λυσσαλέο κυνηγητό για 5 ώρες ώσπου έφτασα στις ακτές της North Carolina. Από εκεί στο Μεξικό και πίσω στην Ελλάδα. Λυπάμαι που δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για το πως έφτασα στο Μεξικό καθώς κάτι τέτοιο θα παραβίαζε το πρωτόκολλο ασφάλειας της Trollemaida.

No comments:

Post a Comment