Tuesday, October 11, 2011

Άλλα λέει η γιαγιά μου,άλλα ακούν τ'αυτιά μου.

Πραγματικά λυπάμαι τους ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό που λένε και οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι “gaming industry”.Και έχω λόγο που το πιστεύω αυτό.Κατά την ταπινή μου άποψη,οι gamers(semi-hardcore,hardcore,ultra hardcore κτλπ.Ξέρετε εσείς.) ειναι πολυ παράξενη φάρα.Όλο θέλουμε αυτό το κάτι,το καινούργιο που θα ανεβάσει το χόμπι μας σε άλλα επίπεδα.Το θέμα είναι οτι δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι αυτό που θέλουμε...

-”Το βρήκα! Gameplay. Αυτό θέλουμε για να πάμε μπροστά!”, θα πεταχτεί να πει κάποιος.

-”Τι gameplay ρε χαιβάνη! Γραφικά από το διάστημα χρειαζόμαστε!”, θα πει κάποιος άλλος.

-”Άκου εδώ τι λένε τα γίδια! Μόνο με σενάριο θα δούμε άσπρη μέρα”,θα βροντοφωνάξει ένας τρίτος.

Και εδώ που τα λέμε κανείς δεν έχει άδικο.Όλα χρειάζονται.Πάμε όμως τώρα να δούμε τα πράγματα από την άλλη μεριά.Αυτή των ανθρώπων που δουλεύουν για να ικανοποιήσουν εμάς.Οι gaming developers λοιπόν έχουν το δύσκολο έργο να ολοκληρώσουν ένα παιχνίδι,έχοντας ένα συγκεκριμένο budget και ορισμένο feedback απο την κοινότητα.Είτε μιλάμε για sequel είτε για τελείως καινούργιο IP,το σίγουρο είναι πως απο κάπου θα τα “ακούσουν”.Και άντε πάει στο καλό οτι το παιχνίδι είναι μάπα και δεν βλέπετε.Τότε ναι,να το καταλάβω...Όταν όμως το παιχνίδι είναι αντικειμενικά καλό(ως προς τους μηχανισμούς και πως αυτοί εφαρμόζονται.Φυσικά και κάποιος μπορεί να διαφωνεί λόγο προσωπικών προτιμήσεων),μην νομίζετε οτι όλοι θα κάτσουν να βαράνε παλαμάκια σαν καλά παιδάκια.Θα κάτσουν να το ψάξουν.Θα κάτσουν να το ψάξουν όσο δεν πάει...”Η ακτίνα του λέιζερ γιατί είναι μπλέ και όχι μπλέ ηλεκτρίκ?”.”Μα καλά ποιός είσαι? Ο Ζάχος ο Δόγκαν---εε Ο Άνθρωπος Αράχνη είσαι και πηδάς από περβάζι σε περβάζι σαν το κατσίκι?” και άλλα τέτοια όμορφα.Κάπου εκεί πιστεύω ότι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για το εκάστοτε “καλόπαιχνίδι,πηδάνε από τον 3ο.Θα σκέφτονται ότι έχουν να κάνουν με διαταραγμένες προσωπικότητες.

Αλλά οι χειρότεροι,κυρίες και κύριοι,δεν είναι αυτοί που προσπαθούν να βγάλουν από την μύγα ξίγκι.Οι χειρότεροι είναι αυτοί που ανήκουν στην κατηγορία,την οποία δειλά έχω ονομάσειΑΑΑΧ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ!!”.Το χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων ανθρώπων είναι ότι είναι κολλημένοι με το παρελθόν.Δεν γουστάρουν την εξέλιξη βρε παιδί μου! Οτιδήποτε δεν έχουν συνηθίσει,τους μοιάζει κακό. “Ά εμείς στην οικογένεια μου είμαστε πάππου προς πάππου hardcore gamers. Θα ήταν ασέβεια να παίξω με τα λαγουδάκια στο Wii,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ να κουνήσω τον ποπό μου στους ρυθμούς του Y.M.C.A”.Και το λένε με στόμφο.Σκέφτονται μάλλον ότι κρατάνε άθικτα τα πιστεύω τους από όλους τους άλλους casual εκεί έξω.Λές και είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα και από πίσω παίζονται συμφέροντα.Είναι καλό ο καθένας να έχει το θάρρος της γνώμης του και να υποστηρίζει ότι λέει με επιχειρήματα άλλα επίσης καλό είναι να αποδεχόμαστε την κατάσταση που επικρατεί.Δεν χρειάζετε απαραίτητα να μας αρέσει,αλλά να την αποδεχόμαστε και να μην εθελοτυφλούμε.


Τα games καλώς ή κακώς(κακώς κατά τον υπογραφόντα.Ψψψψψψ!) έχουν μπεί σε παράξενα μονοπάτια γεμάτα πεταλουδίτσες και αστεράκια.Τα λεφτά είναι λίγα και ευτυχώς έχουμε την απόλυτη ελευθερία να διαλέξουμε που γουστάρουμε να τα δώσουμε.Ο καθένας στο παιχνίδι του.Μην κάνουμε σαν γεροξεκούτηδες που όλα τους φταίνε.Μπουμπούκια είμαστε! Τι είμαστε? Μπουμπούκια!!

2 comments:

  1. To hardcore gaming ζεί και βασιλεύει... Το casual-motion gaming είναι ένα παραφουσκωμένο trend που σύντομα θα ξεφουσκώσει όπως το ζυμάρι...
    Εγώ πάντως θα συνεχίσω να γκρινιάζω εκεί που πρέπει γιατί γέρασα πρόωρα όπως ο Solid Snake...

    ReplyDelete
  2. Μα φυσικα και πρεπει να γκρινιαζουμε εκει που πρεπει.Αλλιως θα τους αφησουμε πολυ λασκα και θα κανουν οτι γουσταρουν.Οπου πρεπει ομως.Οχι οπου να'ναι:)

    ReplyDelete