Monday, October 31, 2011

Caracollas Versus Gorillas - Hands-on Preview - TROLLEMAIDA CORP. Exclusive PART 2 !!!

Πρίν διαβάσετε τη συνέχεια του hands-on preview μας για το Caracollas Versus Gorillas, σιγουρευτείτε πως έχετε διαβάσει και το πρώτο μέρος. Αν όχι θα το βρείτε πατώντας εδώ.
(*'Η απλά κάντε ένα scroll-down το home-page μας! Μην τα θέλετε κι όλα στο πιάτο!)

'Oλα ξεκίνησαν όταν παρουσιάσαμε στις εταιρίες το παιχνίδι κι έμειναν όλοι άφωνοι απ’ αυτό που ετοιμάζουμε…” Eίπε ο Danny Blanberg της Poetic Games και μου έδειξε το set-up στο οποίο θα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το Caracollas Versus Gorillas, τον τίτλο που αναπτύσσει το studio για την επόμενη γενιά κονσολών…. To set-up ήταν ένα super-pc που προσομοιώνει τις δυνατότητες του επόμενου Xbox και δυστυχώς λόγω συμβολαίου δεν μπορώ να σας μιλήσω για τα specs του.

‘Αρχισα λοιπόν να παίζω το παιχνίδι. Το Caracollas Versus Gorillas είναι ένα καθαρόαιμο fps με μπόλικο πιστολίδι, πολλά στοιχεία rpg και δάνεια από πιο action-oriented τίτλους, όπως κάποια άκρως εντυπωσιακά Quick Time Events. Το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα σε Gamma pre-Beta μορφή όπως μου είπε ο Danny, κι έτσι εγώ θα έπαιζα μόνο ένα μικρό demo που περιείχε 2 μόνο πίστες, η μία στη ζούγκλα της Αφρικής και η άλλη σε ένα υπόγειο εργαστήριο στα σύνορα Τexas-Μεξικού.

To παιχνίδι θα εκτυλίσσεται σε πολλές διαφορετικές περιοχές του κόσμου… από τη Νότια Αφρική μέχρι το Texas κι από εκεί στο Μεξικό και μία αλυσίδα νησιών του Ειρηνικού” Mου είπε ο Chris Jacobs, art director του παιχνιδιού καθώς φόρτωνε η πρώτη πίστα στη ζούγκλα.

-Μιας και θα παίξω στη ζούγκλα να υποθέσω πως θα συναντήσω τους γορίλλες του παιχνιδιού ε; ρώτησα τον Danny“Μην βιάζεσαι! Aσε το παιχνίδι να σε καθοδηγήσει!” μου απάντησε ο πάντα ετοιμόλογος Blanberg.

Κάπως έτσι βρέθηκα να περιπλανιέμαι στη ζούγκλα του demo κρατώντας μία κυνηγετική καραμπίνα σε προοπτική πρώτου προσώπου. Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ένας cow-boy από το Texas, που αποφάσισε να αλλάξει καριέρα και να κυνηγάει παράνομα γορίλλες με σκοπό να τους δώσει για πειραματόζωα στην πολυεθνική Shabbrella Corporation έναντι υψηλής χρηματικής αμοιβής. ‘Οσο προχωρούσα στο demo είχα μείνει
άναυδος από τα γραφικά, και ιδίως την απεικόνιση της βλάστησης και του φωτός . Σε συνδυασμό με την ελεύθερη κίνηση μέσα στην αχανή ζούγκλα η κλίμακα του παιχνιδιού είναι κάτι που πρέπει να δείτε για να πιστέψετε. Παράλληλα ο Jack (ο ήρωας μου) μονολογούσε με την χαρακτηριστική προφορά του Νότου για το πώς βρέθηκε στην κατάσταση να κυνηγάει παράνομα, και για το πόσο στραβά έχουν πάει όλα στη ζωή του:

“I should have never landed this damned job. I hate those stupid gorillas. I miss killing buffalos back home. God Damn…” Kαι ξαφνικά ακούγεται η κραυγή ενός γορίλλα. Άρχισα να στρίβω την κάμερα για να τον εντοπίσω και κοιτάζοντας δεξιά τον είδα να ορμάει κατά πάνω μου. ‘Εριξα μία πετυχημένη βολή με την καραμπίνα και πάτησα το κουμπί για το reload (η αίσθηση του όπλου ήταν εκπληκτική) ωστόσο βάζοντας τη δεύτερη σφαίρα στο δίκαννο ο γορίλλας με πρόλαβε προκαλώντας την εκκίνηση ενός quick time event . Πατώντας σωστά την αλληλουχία κουμπιών ο Jack έβγαλε ένα μαχαίρι-machette και αποκεφάλισε τον γορίλλα. “Almost died by the damned beast, and I now I ain’t gonna get no money for it. Damn !” Γρύλλισε ο Jack.

“Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να χτίσουμε τον Jack σαν πρωταγωνιστή. Το Caracollas Versus Gorillas θα είναι τριλογία και για το λόγο αυτό χρειάζεται ένα ‘αστέρι’ “ είπε ο Danny που με παρακολουθούσε με άγχος όσο δοκίμαζα το παιχνίδι.O Jack κουβαλάει ένα τραγικό παρελθόν κατάχρησης… Jack Daniel's και χάμπουργκερς. O παραγιός του πέθανε προσπαθώντας να πεταλώσει μια τρελή αγελάδα, και η γυναίκα του τον παράτησε για τον γείτονά του, που ήταν επίσης και το αφεντικό του ράντζου όπου δούλευε… Μετά απ’όλα αυτά ο Jeb (άλλο ένα πρόσωπο κλειδί στην ιστορία), παιδικός φίλος του Jack, του προτείνει να εργαστεί στον παράνομο τομέα δραστηριοτήτων της Shabbrella Corporation, η οποία αιχμαλωτίζει αφρικανικούς γορίλλες για τα εφιαλτικά πειράματά της. Στο χρονικό σημείο του demo έχουν περάσει 2μιση χρόνια από τότε που ο Jack άρχισε να κυνηγάει γορίλλες στην Αφρική για λογαριασμό της σατανικής εταιρίας. Ο Jack είναι εμφανώς καταρρακωμένος, ενώ η συνείδηση του έχει αρχίσει να συγκρούεται με τις πράξεις του. Eίναι ένα νέο είδος αντι-ήρωα που δεν έχει ξαναεμφανιστεί σε παιχνίδι.”

Το Hud και τα crosshairs του παιχνιδιού είχαν μία λιτή εμφάνιση παραμένοντας πλήρως λειτουργικά. Αφού έκανα skin το πτώμα του γορίλλα και πήρα το τομάρι του ως loot προχώρησα παρακάτω σε αυτό που φαινόταν ως μονοπάτι μέσα στην οργιώδη βλάστηση. ‘Εφτασα σε ένα ξέφωτο όπου βρισκόταν ένα μικρό γοριλλάκι το πλησίασα και στην οθόνη εμφανίστηκαν οι επιλογές Kill gorilla/ Capture for Shabbrella / Feed and set Free

“Οι ηθικές επιλογές που κάνει ο παίκτης θα έχουν αντίκτυπο στην εξέλιξη της ιστορίας και θα γίνονται αισθητές μέχρι και το τρίτο μέρος της τριλογίας. Τα γοριλλάκια που θα συναντά ο παίκτης στην πίστα αυτή κουβαλάνε ένα συναισθηματικό φορτίο ανάλογο των Little Sisters του Bioshock ενώ η πολυπλοκότητα της εξέλιξης της ιστορίας ξεπερνά κατά πολύ τα Mass Effect. Με διαβεβαίωσε ο Danny.



Επέλεξα να αιχμαλωτίσω το γοριλλάκι και η πίστα τελείωσε οδηγώντας με στο δεύτερο σκέλος του demo. Βρισκόμουνα σε ένα υπόγειο εργαστήριο στην έρημο της Νevada και προχωρούσα μέσα σε σκοτεινούς «βιομηχανικούς» διαδρόμους. Τοξικά υγρά, καπνοί, αναθυμιάσεις, σπασμένα κλουβιά, σωλήνες με πειραματόζωα και η δίκαννη καραμπίνα μου ανά χείρας. Και πάλι τα γραφικά εντυπωσίαζαν και ξεπερνούσαν ό,τι άλλο έχει βγεί μέχρι σήμερα. “This should never have happened... Why the hell should it happen to me Jesus? Please help me escape this damned place! Damn ! Damn!” Ουρλιάζει φοβισμένος ο Jack καθώς εξερευνώ το χώρο… Στο βάθος ένα φώς και μία απροσδιόριστη μάζα με πλησιάζει κάνει δύο βήματα και ξάφνου μπροστά μου εμφανίζεται ένα γιγαντιαίο σαλιγκάρι. Αρχίζω να πυροβολώ αλλά δεν γίνεται τίποτα. Το σαλιγκάρι ανοίγει το τεράστιο στόμα του και προσπαθεί να με καταπιεί. Η οθόνη μου λέει να πατήσω X για να αποφύγω το θάνατο. Πατάω, η κάμερα γυρνάει σε 3ο πρόσωπο και ο Jack βουτάει στην άκρη (η φυσικότητα του animation με αφήνει άφωνο ενώ ο χειρισμός είναι υποδειγματικός και η αίσθηση του melee όπλου για σεμινάριο). O Danny μου λέει να βγάλω το machete, και να αρχίσω να βαράω το κέλυφος. Αρχίζω λοιπόν να χτυπάω το κέλυφος του σαλιγκαριού με μανία ( το σαλιγκάρι ήταν ψηλότερο από τον ήρωα μου και μεγάλο σαν αμάξι !) κι ένα ακόμη quick time Event ξεκινά. Πατώντας τα κουμπιά ο Jack αρχίζει και ξεσχίζει το κέλυφος του σαλιγκαριού. “Tώρα άδειασε του γρήγορα όσες σφαίρες έχεις!!!” Μου λέει ο Danny. Πυροβολώ έξι φορές και το κτήνος πεθαίνει!!! Λαχανιασμένος από την έντονη δράση ρωτάω τον Danny: “Τι στο καλό ήταν αυτό;”

AYTO είναι ένα από τα απόρρητα πειράματα της Shabbrella. To Caracollas Type-H/Zero. 'CARACOLLAS' σημαίνει σαλιγκάρια στα μεξικάνικα.”

H συνέχεια του αφιερώματος στο τρίτο και τελευταίο μέρος. Μην χάσετε τις υπόλοιπες πληροφορίες -που εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς-, για το gameplay και το story του παιχνιδιού.

Σοβαρά τώρα μην το χάσετε !!!

2 comments:

  1. Ο big boss ειναι ντροπαλο παιδι . Δεν ξερετε ποσο καιρο παλευαμε για αυτην την αποκλειστικοτητα .
    Απο πλευρας μας θελουμε να ευχαριστησουμε την Poetic Games που μας εδωσε αυτην την μεγαλη ευκαιρια . Σας ευχομαστε καθε επιτυχια .

    ReplyDelete
  2. Με εχετε καθηλομενο ναουμε..
    Περιμενω πως και πως το 3ο μερος!!!!

    ReplyDelete